Ons concept

OVER ONS - 'La Scarpetta' is ontstaan uit de droom (misschien een beetje wild) van vier Italiaanse vrienden die graag de keuken en levensstijl van hun land naar Brussel wilden brengen, maar vooral ook de vele gepassioneerde producenten in Italië wilden introduceren die belangrijke gastronomische tradities in ere houden, met respect voor het milieu en ethiek op het werk.

In ons restaurant kun je genieten van topkwaliteitsproducten, vaak alleen te vinden in de meest exclusieve gelegenheden, zoals de 24- en 30-maanden gerijpte prosciutto crudo van Sant'Ilario of Casa Graziano, Capitelli gekookte ham, coppa en pancetta van Grossetti uit Val Tidone (...), producten van pastafabrieken Caccese (...), Liguria, Lagano (waarmee we een van de beste carbonara's van Brussel bereiden), de kleine Eggemoa tomes, exclusief geproduceerd in Alto Adige/Südtirol van rauwe melk van bruine koeien, de lepelbare gorgonzola van Tosi (...), de mascarpone van Mambelli, waarmee we onze 'tiramisu' maken.

Onze wijnkelder biedt ook wijnen van kleine, vriendelijke producenten, met name de Col Vetoranz prosecco (...), waarmee we de 'spritz' maken.

Om deze en andere producten te proeven, rechtstreeks uit Italië, moet je echt... een bezoek brengen aan 'La Scarpetta'.